Per què afiliar-se?

La raó més important de totes és que som una excepció dins el món sindical, ja que sense alliberats vàrem posar en marxa el sindicat en un temps rècord i en menys d’un any de vida ens convertírem en la tercera força sindical més votada (a escala global) a les eleccions a les Juntes de Personal Docent no Universitari de les Illes Balears. Tot això gràcies sobretot al sacrifici directe de temps d’oci personal o temps d’estar amb la família, fet que no passa amb quasi la totalitat dels sindicats que, tot i disposar d’autèntics exèrcits d’alliberats, el seu rendiment és insuficient o directament ridícul. Una prova més que es mouen per interessos personals en comptes de per vocació.

Una altra qüestió fonamental és que no volem participar de la hipocresia. Nosaltres creiem fermament en què hi ha d’haver una correspondència entre allò que es diu i el que es fa. De què serveix omplir-se la boca amb paraules com democràcia, transparència, justícia…, quan llavors es fa tot el contrari? De què serveix afirmar que s’està en contra de les agressions si després es duen a terme i es defensen en nom de la “llibertat”? De què serveix parlar d’assemblearisme i tot seguit censurar el diàleg i la participació de les bases? De què serveix assistir a les meses sectorials si les decisions ja s’han cuinat i ingerit abans de la seva celebració? Aquests i infinits exemples més són el pa de cada dia que molts docents acabem tragant, tenint plena consciència de com se’ns intenta prendre el pèl dia rere dia mentre les condicions sociolaborals no milloren i els de sempre continuen gaudint de nombrosos privilegis. Per això cal unir forces, per una alternativa a tota aquesta farsa. Nosaltres no estem lligats de mans, no tenim interessos amb polítics ni banquers. Nosaltres remem cap a una altra direcció completament distinta. 

Un altre fet, no menys important, és que disposem d’uns serveis jurídics professionals amb una llarga trajectòria en causes sindicals. A més, a diferència d’altres sindicats en què els seus missers només estan especialitzats en dret laboral, els nostres ho estan també en dret administratiu, entre altres branques del dret. I tot això amb una quota d’afiliació simbòlica de només 35 euros anuals (desgravables, en el percentatge establert, dins la declaració de renda) perquè el nostre objectiu no és enriquir-nos. Tenint també ben present que nosaltres no fem distincions ni discriminacions entre afiliats per raó d’edat o altres, per aquest motiu tots paguem la mateixa quota.

En definitiva, ser part de SIAU significa anar una passa més enllà del pur bombardeig d’informació buida de contingut al qual alguns ens tenen tan acostumats. Perquè nosaltres no som un sindicat-gestoria sinó un sindicat disposat a escoltar-te i defensar-te. Aquest aspecte és irrenunciable per nosaltres. Afilia’t i comproveu per tu mateix/a, formant part d’aquest nou projecte. Et convidem a sentir-te que a la fi algú t’escolta i et defensa de veres, amb fets i no de paraula! SIAU benvinguts/des!