Qui som i d’on venim?

El Sindicat Independent, Autònom i Unitari (SIAU) és un sindicat acabat d’estrenar, de nova creació, nascut a les Illes Balears l’any 2022. El seu àmbit funcional és l’ensenyament. Les persones que feren possible aquest naixement provenen d’un altre sindicat, amb sectorial a ensenyament i banca, un sindicat que acostuma a fer ús de pràctiques reprovables per acontentar els seus dirigents. Mentre que algunes de les seves víctimes acabaren formant part d’altres sindicats consolidats (algun com a alliberat i altres com a afiliats), la major part dels afectats veren convenient la fundació d’una nova organització que no estigués lligada de peus i mans a cap poder o tirà encobert. 

Diuen que “L’home és l’únic animal que ensopega a la mateixa pedra dues vegades”. Recordar la història, qui som i d’on venim, és aprendre del passat no només per no oblidar quina és la realitat sinó també quin paper volem jugar en el futur perquè aquesta sigui de cada vegada millor i més justa per a tothom. Els membres de SIAU ens sentim molt orgullosos d’haver actuat sempre pensant en el bé comú i en uns ideals de justícia social que no entenen d’enganyifes, discriminacions ni censures cap als treballadors. 

Podem afirmar, orgullosos, que SIAU és un sindicat jove en tots els sentits: ho és de naixement, de gent i, sobretot, d’idees.