Què pretenem?

Pretenem tornar a l’essència del sindicalisme, un sindicalisme que estigui allunyat de la persecució d’interessos personals, com tan acostumats estem a presenciar en molts sindicalistes que acaben participant en portes giratòries i altres històries que part de la societat sovint desconeix. Només així hi haurà alguna possibilitat de millorar els drets sociolaborals dels i les docents i tornar a dignificar la nostra tasca. 

De la mateixa manera, és imprescindible lluitar contra aquells que defensen tot allò en què no creuen. Cal que existeixi una coherència entre les paraules i els fets. No podem tolerar cap mena d’explotació, opressió i discriminació. A més, no només els nostres companys sinó també el nostre alumnat ha de tenir un pensament crític, és gràcies a aquest que continuaran caient màscares i que es podrà evitar que molts apoltronats continuïn conservant cadires i privilegis. 

A SIAU no tenim dubtes respecte a la necessitat de defensar la cultura i llengua catalanes. Més tenint en compte que vetllem per uns mitjans de comunicació públics que fomentin una programació educativa variada, de qualitat i en català. Recordem que els ciutadans paguem IB3 en bona part de la nostra butxaca i, per tant, tenim tot el dret del món a exigir uns mínims que entenem que ara per ara no hi són.

D’altra banda, la llibertat d’expressió, la llibertat d’acció i la llibertat de càtedra són pilars essencials pels que lluitarem fins a les darreres conseqüències. Nosaltres no entenem de censures ni d’imposicions. No acceptem ordres que provinguin de cúpules ni de tirans!