SIAU intervé satisfactòriament en un cas complex i insòlit entorn la plaça d’una interina

Des que es va dur a terme la primera adjudicació de places per a interins docents pel curs 2022-2023 fins al darrer procés setmanal de substitucions que finalitzà dilluns passat, multitud de mestres han contactat amb SIAU per denunciar greus errades informàtiques i informació errònia a les places. 

No oblidem que el passat mes d’agost més d’un centenar d’interins amb molts d’anys d’experiència es van quedar sense plaça. Part dels afectats es trobaven amb justificants d’haver conclòs el tràmit amb totes les places seleccionades com a «no preferents», tot i que l’interessat les hagués seleccionat (una part o totes elles) com a «preferents»; també hi havia places no seleccionables que, per funcions i perfils marcats, la persona hi tenia dret; sol·licituds no registrades per coincidir amb una caiguda del servidor; desinformació provinent de personal de l’administració; a més a més del cas de 3 mestres que se’ls hi va adjudicar una vacant de fins a tres anys de durada i per una suposada “errada” el dia 1 de setembre se’ls va denegar poder-se incorporar al centre (una de les afectades va tenir una crisi d’ansietat que requerí assistència sanitària); entre altres situacions esperpèntiques.  

Les incidències, com us comentàvem al principi, també han arribat als tràmits setmanals de substitucions. Ho hem observat quan l’interí s’incorpora a la plaça adjudicada i posteriorment se li comuniquen canvis en les funcions, perfils… També en la data de finalització prevista hi ha incongruències, trobant-nos amb centres educatius que recorden a la Conselleria que una plaça finalitzarà dins del primer trimestre escolar i, així i tot, la plaça acaba sortint al tràmit com una substitució de tot el curs escolar. Tot i la gravetat dels fets, no podem passar per alt un cas complex i insòlit en el qual SIAU ha intervingut durant la primera quinzena de setembre i ha acabat bé. A continuació us en fem un breu resum: en el primer tràmit setmanal de substitucions d’aquest curs, que s’inicià divendres dia 2 de setembre, es va adjudicar, a una docent, una plaça a jornada completa en un centre de Palma (que de moment mantindrem en l’anonimat). El dia 8 de setembre s’informà la professora a qui se li havia adjudicat aquesta plaça que hauria de compartir la jornada entre dos centres (mitja jornada en cadascun d’ells); aquesta informació tan important no s’havia detallat en el primer tràmit setmanal de substitucions. Quatre dies després, el dia 12, la plaça deixa de ser compartida i s’informa la docent que aquesta passarà a ser tan sols de mitja jornada. Finalment i després que SIAU es reunís amb l’afectada, amb responsables de l’administració, i amb membres de l’equip directiu del centre, ahir dia 15 de setembre aconseguírem que la plaça mantingués les característiques inicials del 2 de setembre (jornada completa i en el mateix centre). Així doncs, la persona afectada, després de dues setmanes de patiment, ha vist com el seu cas s’ha acabat resolent satisfactòriament. Des de SIAU celebrem aquesta petita victòria amb desenllaç feliç sense oblidar que encara queden molts afectats pendents també d’una solució digna. Queda clar que una gestió més humana i eficaç de les problemàtiques és factible quan hi ha empatia i bona voluntat.