SIAU rep un burofax on se li sol·licita que faci públic el nom d’una entitat

Fotografia corresponent a la constitució de la Mesa electoral coordinadora de Mallorca (04-10-2022)

El comunicat que férem dia 23 de setembre denunciant que «un sindicat històric» havia intentat impedir, sense èxit, la presència de SIAU a la reunió de «Constitució de la comissió electoral tècnica» (veure aquí) ha tingut dues conseqüències que tot seguit us explicarem: la primera, que a la constitució d’ahir de les Meses electorals coordinadores no es tornés a intentar vetar la nostra presència; i la segona, que avui rebéssim un burofax de l’STEI on se’ns sol·licita que emetem un comunicat públic que de seguida us detallarem.

Respecte a la primera, és sabut que ahir assistírem a les tres reunions de constitució de les Meses electorals coordinadores: la de Mallorca, la de Menorca i la d’Eivissa i Formentera. En aquestes reunions es va decidir el calendari del procés electoral, que culminarà amb la votació de dia 1 de desembre dels funcionaris docents. A partir de divendres es facilitaran els censos electorals tant a les organitzacions sindicals que volen concórrer a les eleccions com als centres educatius. Després del primer intent fallit de vetar-nos el dia 23 de setembre per part d’un «sindicat històric», aquesta vegada les tres reunions s’han pogut desenvolupar amb relativa normalitat. No obstant això, intuïm, a causa del que ens ha arribat a través de diverses fonts, que a mesura que vagi avançant tot el procés electoral ens trobarem amb importants entrebancs als quals haurem de fer front amb contundència. Ens agradaria que no es posessin pals a les regles democràtiques establertes, però això no depèn només de nosaltres.

Quant a la segona conseqüència, avui hem rebut un burofax de l’STEI sol·licitant-nos que emetem un comunicat públic especificant quin sindicat va intentar impedir la presència de SIAU a la reunió de «Constitució de la comissió electoral tècnica». El sindicat en qüestió especifica que «la falta de claredat d’aquest comunicat publicat pel vostre sindicat (SIAU), així com també la trajectòria històrica del nostre sindicat, pot comportar una clara confusió entre els nostres afiliats, així com també entre els lectors del comunicat i de les notícies i altres peces periodístiques que n’hagin pogut derivar», també s’explica que es pot donar lloc a una vulneració del dret a l’honor. A SIAU, considerem impossible que el nostre comunicat pugui vulnerar el dret a l’honor d’aquest sindicat bàsicament per tres motius: perquè no anomenem cap sindicat, perquè a la reunió hi acudiren diversos «sindicats històrics» i perquè des del primer moment sabien que no ens referíem a ells. Per tant, des de SIAU no accedirem a la petició de l’STEI de fer públic el nom de l’entitat. Tots els sindicats que hi eren presents, juntament amb l’administració, varen presenciar els fets; doncs, són coneixedors del nom del sindicat en qüestió. Des de SIAU sempre hem intentat evitar citar públicament el nom de qualsevol sindicat per no entrar en confrontacions innecessàries. Els nostres esforços els volem dedicar a defensar els interessos dels treballadors i retornar-los la veu, tot fent ús d’un dret tan fonamental com és el de la llibertat d’expressió i amb el ple convenciment de no haver atemptat mai contra l’honor d’altri. Dit això, si algun altre sindicat està preocupat pel que vàrem explicar de la reunió amb Personal Docent pot posar-se en contacte amb nosaltres també i li respondrem.