La Policia Nacional intervé a les concentracions de SIAU i informa de la necessitat que la Conselleria s’assegui a dialogar amb nosaltres

Concentració SIAU a favor dels PTFP

SIAU avui s’ha concentrat a diversos punts de les Illes Balears per protestar contra la política de l’immobilisme i la manca de diàleg de l’actual conseller d’Educació. Ens trobam amb una falta d’empatia, procedent dels representants polítics que dirigeixen l’educació en aquestes illes, que és del tot intolerable. Cal que se solucioni urgentment la problemàtica del professorat que no se’l permet passar del grup A2 al grup A1, tant dels funcionaris de carrera com dels funcionaris interins. Hi ha comunitats autònomes que han aprovat complements específics per compensar la diferència salarial que hi ha entre uns i altres. A igual feina, igual sou! Per què la Conselleria d’Educació no fa el mateix en el cas de les Illes Balears mentre la normativa estatal no canviï? Tampoc podem oblidar tot el professorat tècnic d’FP que després de prestar dècades de servei a l’educació d’aquesta terra, aquest curs se’ls ha tret al carrer. Ahir la dona d’un dels afectats, li va fer arribar una carta al conseller explicant que el seu marit ha patit un episodi greu de convulsions fruit d’haver acabat en el carrer. I tot això passa el mateix temps que altres territoris han permès a aquest professorat poder continuar treballant, encara que quan varen accedir a la professió ho fessin amb titulacions no universitàries. 

En aquests moments, observam estupefactes com la Conselleria d’Educació ha decidit aplicar la pitjor recepta de totes: discriminar i menysprear als seus treballadors. Avui SIAU ha dit basta i per això hem sortit tots i totes a reivindicar que se’ns escolti, es dialogui i se solucioni tot aquest despropòsit. En un dels punts on ens hem concentrat, a la Conselleria d’Educació, ha acabat intervenint el personal de seguretat de la banca, el de la Conselleria i la Policia Nacional. Hem demanat que el conseller Martí March baixés a parlar amb el professorat que ha assistit a la concentració, o si ell no volia que almenys ho fes algun representant de l’administració. En tot moment la resposta ha estat la negativa absoluta. Fins i tot la Policia Nacional ha hagut de mediar i demanar que algú sortís dels seus despatxos per atendre’ns. Una senyora, en representació de la Conselleria, ha afirmat: “ningú baixarà, si voleu una reunió o que se us rebi, enviau un correu electrònic a educacio@caib.es”. Nosaltres li hem explicat que portam sol·licitant una reunió al conseller Martí March des de dia 31 d’agost de 2022, i que ho hem sol·licitat per diverses vies: registre, correus electrònics, trucades, missatges de WhatsApp, entre altres, i que no ens ha volgut rebre. Una manera d’actuar que denota una manca de respecte molt gran, poca empatia i tarannà gens dialogant amb els treballadors, els representants sindicals i, en definitiva, el col·lectiu de PTFP. Finalment, la darrera resposta de la Conselleria davant nosaltres i davant la Policia Nacional ha sigut la següent: “Doncs si el conseller no us rep, enviau un correu electrònic cada 10 minuts durant cada dia de la setmana demanant que es produesqui aquesta reunió”. Sense comentaris! La Policia Nacional, que ha estat testimoni de com s’han desenvolupat els esdeveniments, s’ha compromès a redactar un informe on deixarà constància de la necessitat que es produeixi aquesta reunió, ja que el malestar i tensió dels docents afectats previsiblement anirà en augment. Un altre aspecte que ha quedat palès durant la jornada d’avui, ha sigut l’impediment a poder registrar el manifest del col·lectiu d’afectats. Se’ns ha dit que podíem registrar-ho, però un cop érem a les dependències del registre, l’administració ens anava passant constantment persones a davant que havien arribat després de nosaltres, per aquest motiu hem hagut d’acabar partint sense poder dur a terme el registre del document. 

Des de SIAU, des del principi hem empatitzat amb el col·lectiu de PTFP afectats. Entenem que el malestar té solució, com han fet altres territoris, però dins l’actual Conselleria d’Educació no hi ha la més mínima voluntat política de revertir aquestes injustícies. La d’avui és una més de moltes altres protestes que durem a terme. Sortirem al carrer totes les vegades que calgui fins que se’ns escolti i aquells servidors públics que tenen l’obligació de donar la cara i facilitar la vida a la ciutadania s’asseguin amb nosaltres per dialogar i revertir tot el mal que estan fent.