SIAU se solidaritza amb els docents afectats en les adjudicacions d’aquest estiu

Avui hem assistit i participat en la trobada dels interins que, contra tot pronòstic i injustificadament, quedaren sense plaça en les proppassades adjudicacions de l’estiu. La Conselleria d’Educació encara ara es nega a reconèixer les greus errades informàtiques que tingueren lloc durant el tràmit de selecció de places dels interins i el caos que ha generat la incorporació d’una nova fase d’adjudicacions: la fase d’especialitats de difícil cobertura. No només això, sinó que també continua sense aportar cap solució al problema que ha generat. Recordem que la majoria dels afectats són docents amb molts d’anys d’experiència, que tenen càrregues familiars i que dia 1 de setembre es veuran al carrer. Entre les errades que l’Administració no reconeix, podem destacar: justificants d’haver conclòs el tràmit amb totes les places seleccionades com a «no preferents», tot i que l’interessat les hagués seleccionat (una part o totes elles) com a «preferents»; també hi ha hagut places no seleccionables que, per funcions i perfils marcats, la persona hi tenia dret; sol·licituds no registrades per coincidir amb una caiguda del servidor; desinformació provinent de personal de la Direcció General de Personal Docent; etc.

És públic i notori la manca d’empatia de l’actual Conselleria quan de drets laborals es tracta. En comptes de rectificar i corregir les errades, les tapen i responen que es reclami a través d’un formulari completament tancat que no permet afegir-hi text.

És per aquest i altres motius que avui s’ha decidit crear una plataforma d’afectats, acudir al defensor del poble i altres, tot amb la mirada posada en revertir el mal que la Conselleria d’Educació ha ocasionat.

· A continuació podràs visualitzar la notícia de Diario de Mallorca de dimarts 30 d’agost de 2022: