Denunciat a diputats balears de 6 grups parlamentaris l’expulsió d’una trentena de mestres de taller de la docència i la gestió nefasta del personal en abús de temporalitat

Parlament balear

El 26 de juliol d’aquest estiu varen començar a produir-se reunions de l’Assemblea de Treballadors en Frau de Llei de les Illes Balears amb diputats de la majoria de grups parlamentaris. A totes les reunions sempre hi ha assistit com a mínim un representant de SIAU. En total, durant els mesos de juliol i agost, s’han portat a terme 5 reunions i la setmana vinent tindrà lloc una 6a reunió. A les 6 reunions ens hauran rebut diputats dels següents grups parlamentaris: PP, PSIB-PSOE, C’s, PODEM, EL PI i MÉS PER MALLORCA. Aquestes reunions s’han celebrat sempre dins del Parlament de les Illes Balears i han girat principalment entorn de dues problemàtiques que estan al punt de mira de molts: la primera, la gestió nefasta de l’Administració entorn del personal públic que es troba en abús de temporalitat; i la segona, l’expulsió d’una trentena de mestres de taller del sistema públic després d’haver treballat bona part d’ells durant dècades.

A totes les reunions s’ha insistit que ambdues problemàtiques tenen solució, però que cal voluntat política, s’han aportat solucions que tenen viabilitat jurídica i s’ha tret d’exemple la gestió portada a terme en altres comunitats autònomes. Si bé és cert que en general, centrant-nos únicament en aquestes reunions, els diputats ens han escoltat, empatitzat i alguns d’ells s’han oferit a realitzar diverses gestions, cal ser cautelosos i esperar a veure si els pròxims mesos s’acaben materialitzant solucions que de veres facin justícia. Persistirem fins al darrer minut!