La Conselleria d’Educació suspèn en infraestructures

Fa més de trenta anys que l’Associació de Pares i Mares de l’escola de Son Ferriol demana que es construeixi l’IES Son Ferriol, ja que l’alumnat que finalitza Primària s’ha d’acabar desplaçant a instituts que no queden a prop. Com diu la presidenta de l’APIMA del CEIP Son Ferriol: «Estam cansats de promeses i reunions». I és que els representants polítics de la Conselleria d’Educació, de fer «paseíllos» i vendre fum van sobrats!

Aquests dies, no només residents de Son Ferriol varen sortir al carrer per exigir rapidesa en la construcció de l’institut, sinó que també sortí a protestar la comunitat educativa de Cas Capiscol de Palma, exigint solucions contra la calor. Es reclamen ombres al pati i millores a la façana de les aules. Recordem que la gran vidriera del gimnàs, actua de forn, impedint que s’hi pugui estar durant les activitats d’exercici físic. El director del centre afirmà: «És un pati negacionista», afegint que «amb el clima que tenim i el canvi climàtic que ens espera, un pati sense cap ombra és negar la realitat». La presidenta de l’AMIPA explicà que de l’Administració «les respostes que rebem són: és difícil, és l’edifici, s’hi ha de fer obra, no sabem com solucionar-ho…». Aquesta problemàtica perdura des de l’any 2005 i encara no s’hi ha posat remei.

En aquest sentit, no hem d’oblidar que fa més de deu anys que l’associació de pares i mares del CEIP de Caimari demanen una escola nova. També està pendent la construcció de l’ampliació de l’escola de Son Carrió, del nou CEIP La Femu i un llarg etcètera. Mentrestant, Educació s’umpl la boca de les seves inversions en infraestructures, al mateix temps que haurà donat l’esquena durant dècades a projectes que eren i continuen sent imprescindibles per la comunitat educativa.