El PSIB-PSOE inicia un altre expedient disciplinari, per falta greu, a una sindicalista de SIAU, per haver faltat dos dies durant tot el curs escolar a causa de les tasques de representació sindical

Rafaela Sánchez, directora general de Personal Docent

Quan semblava que no es podien superar més, ho han tornat a aconseguir. Però, aquest cop no ho han notificat primer a la premsa, com l’anterior vegada, sinó directament a l’afectada. En aquesta ocasió, novament a proposta de la directora general de Personal Docent en funcions, Rafaela Sánchez, s’inicia un expedient disciplinari per falta greu a una altra sindicalista de SIAU. El motiu: haver faltat dos dies durant tot el curs escolar per fer tasques de representació sindical.

La representant sindical en qüestió, es va incorporar immediatament al centre educatiu quan se li va denegar poder assistir a reunions, a centres educatius, etc. Tot això amb el mateix argumentari que la mateixa administració ha esmentat: no és possible tenir alliberats sindicals ni usar, amb llibertat, el crèdit horari durant el primer any (quasi sencer) del mandat electoral. Recordem que hi ha un procediment judicial en marxa que no ha finalitzat, perquè no hi ha fermesa. No obstant això, a l’administració tant li fot. Així mateix, no hem d’oblidar i hem de continuar insistint en el que ha fet la Conselleria d’Educació en mans del PSIB-PSOE: deixar amb zero alliberats a SIAU i mantenir a altres forces sindicals més del triple d’alliberats dels que els hi corresponien per nou mandat electoral (un total de 91 alliberats repartits entre la resta d’organitzacions, segons xifres oficials de la Conselleria). A més a més, s’han passat pel forro el criteri de la durada de tot el curs escolar, mentre en el nostre cas s’ha aplicat fil per randa. Consideram, com a mínim, que s’ha actuat de manera totalment arbitrària i desproporcionada. Això sense entrar a valorar altres aspectes que ja s’haurien de tractar en via judicial.

És extremadament greu que alts càrrecs que ara mateix es troben en funcions es dediquin, just els darrers dies abans d’abandonar les seves poltrones, a perseguir sindicalistes de SIAU mitjançant una croada consistent amb l’obertura d’expedients disciplinaris. Aquesta política de la venjança i la persecució sindical que han decidit iniciar contra el nostre sindicat i els seus membres, auguram que no arribarà a bon port. És un atemptat contra els principis democràtics de la nostra societat, i un fet insòlit que no s’havia produït mai, fos quin fos el color polític del Govern de les Illes Balears. SIAU no acotarà el cap, continuarà lluitant, denunciant totes les barbaritats que dia rere dia patim, ajudant als docents que aquestes darreres legislatures han vist esclafats els seus drets i intentant que finalment la justícia s’acabi imposant.

Volem transmetre un clar missatge al PSIB-PSOE i als seus alts càrrecs en funcions: podeu continuar expedientant a tots els sindicalistes de SIAU que us vengui en gana fins al darrer dia que estigueu ocupant els vostres càrrecs, tanmateix, NO ENS FAREU CALLAR!