La presidenta del Govern i el conseller d’Educació es reuneixen amb SIAU i la resta de representants de l’ensenyament

SIAU al Consolat de Mar amb la presidenta del Govern, el conseller i la resta de representants

Ahir es va dur a terme una reunió en el Consolat de Mar amb 21 representants de la comunitat educativa de les Illes Balears, 2 directors generals, el conseller d’Educació i la presidenta del Govern.

A la reunió es va parlar de les principals novetats previstes de cara al pròxim curs escolar 2023-2024, com ara la suspensió de l’actual sistema d’avaluació i qualificació per la recuperació de les notes numèriques, l’ampliació de la gratuïtat de tota l’etapa educativa de 0 a 3 anys a les Illes Balears o l’elaboració d’un pla de climatització per als centres educatius. SIAU vàrem intervenir davant tots els assistents, agraint la invitació, de la mateixa manera com ja havíem fet amb l’anterior reunió amb el conseller. Mentre el conseller de la passada legislatura va negar-se en ple a reunir-se amb nosaltres, i l’expresidenta de les Illes Balears mai ens va convocar a cap reunió, s’ha de reconèixer que ara s’ha produït un canvi de tarannà i actitud, convertint-se en una realitat, tot just haver-se iniciat la nova legislatura, les reunions entre ambdues parts. També vàrem deixar clar que s’havia de tornar a aplicar el sentit comú, tornant a reforçar la política de l’esforç entre l’alumnat i entendre que els docents no hem de dedicar tant de temps inútil a emplenar muntanyes d’informes que no serveixen per res. Igualment, els hi recordàrem la importància que té el respecte a la llibertat de càtedra i la dignificació del nostre col·lectiu, entre d’altres.

Durant la reunió hi va haver un clar reconeixement als errors del passat, afirmant-se que hi havia un aprenentatge fet i un compromís de no tornar-los a repetir. En tot moment, es va parlar de la necessitat de mantenir el diàleg entre els representants polítics i la comunitat educativa, per tal de construir des del seny.