SIAU presenta una al·legació a la totalitat del Projecte de decret del currículum del batxillerat

Una vegada més ha quedat palès que no hi ha la més mínima intenció d’escoltar a la comunitat educativa en l’elaboració dels nous currículums d’educació. Tornem a estar davant d’un irrisori termini de cinc dies hàbils per a l’anàlisi d’un nou esborrany, aquesta vegada de 650 pàgines. És per aquest motiu, i després de les nombroses queixes rebudes del professorat entorn d’aquesta manca de temps, que SIAU ha decidit plantar-se i no participar d’aquest circ de la Conselleria d’Educació. Avui, concretament, han passat deu dies hàbils des que finalitzà el termini per presentar al·legacions al currículum d’ESO. Aquests deu dies hàbils són el doble dels que la Conselleria ens atorga a nosaltres, la ciutadania, i encara ara esperem resposta a les al·legacions que presentàrem. Es veu que les presses només són bones si s’apliquen als altres; i això que la Conselleria disposa de recursos humans a plena disposició i en horari laboral, entre altres recursos, a diferència dels i les docents, que no ens queda altra que llegir i analitzar la documentació fora de la nostra jornada de treball i, sovint, en horaris intempestius. Tanmateix, sembla que tant els és el que pensem els vertaders professionals de l’educació perquè la decisió ja estaria presa. La percepció que tenim molts i moltes és que els processos d’audiència pública s’han convertit en purs tràmits que es duen a terme perquè a l’Administració no li queda altra. Curiosa manera tenen de promoure el diàleg i escoltar-nos.

Que uns documents tan importants com són els nous currículums d’educació acabin naixent d’aquesta manera, sense el més mínim consens, ja ho diu tot. Des de SIAU, augurem un futur ben negre a aquesta nova etapa, la d’un ensenyament construït íntegrament dins dels despatxos i de la mà de buròcrates que no entenen quina és la realitat dins les aules i les necessitats reals del nostre alumnat.