SIAU ofereix assessorament jurídic als docents víctimes d’una estafa sindical

SIAU ha decidit posar-se a disposició dels docents afectats en l’escàndol que s’estaria produint en diversos centres educatius de les Illes Balears durant les darreres setmanes. Tenim constància i disposem de proves que un sindicat educatiu que actualment forma part de la mesa sectorial d’ensenyament públic no universitari, està recollint signatures de docents perquè concorrin a les eleccions sindicals que previsiblement tindran lloc el primer trimestre del curs 2022-2023. La recollida de signatures la fa amb el model oficial de l’administració i emprant diverses enganyifes, com per exemple demanant a les seves víctimes potencials que signin per una causa solidària, per donar suport a un docent perquè no perdi el seu lloc de feina, entre altres. Alguns docents, confiant en el que se’ls hi diu, han acabat signant sense tenir la més mínima idea que el que es pretén vertaderament és incorporar el seu nom en unes llistes electorals. Per sort, alguns dels signants ja estan informats i podran revertir aquesta malifeta. Que un sindicat, amb representació en la mesa sectorial, promogui irregularitats de tal magnitud i a tants mesos vista de les eleccions (recordem que encara no ha tingut lloc ni el preavís electoral) posa de manifest tres aspectes que no podem passar per alt: el primer, que no tenen escrúpols ni miraments a l’hora d’intentar conservar, a la desesperada, les seves poltrones i altres privilegis; el segon, que no els importen les possibles repercussions penals que puguin recaure sobre aquells que han accedit a fer-los la feina bruta de recollir signatures a través de l’ús de l’engany; i el tercer, el pànic que forces sindicals noves, com SIAU, tinguin possibilitat alguna de guanyar les pròximes eleccions.

L’estafa sindical que està tenint lloc no ens ha sorprès gens perquè hi ha companys nostres que en el passat, en carn pròpia, ja havien patit aquest tipus de roïnesa. No és la primera vegada que el sindicat al qual ens referim es dedica a recollir signatures de manera tramposa, sense el més mínim respecte a les regles de joc democràtiques i al més pur estil de la famosa cita “para que se consiga el efecto sin que se note el cuidado”. Per tot això, una vegada més ens demanem: quina credibilitat pot tenir l’obtenció d’un resultat determinat en una votació si no es respecten mínimament les normes establertes i es duen a terme aquest tipus d’irregularitats? Pretendre guanyar unes eleccions o qualsevol altre procés així, no té cap mèrit. No és d’estranyar que els promotors d’aquests enganys siguin els mateixos que constantment s’omplen la boca parlant de democràcia, transparència, justícia…, els mateixos que passegen pels despatxos de Conselleria i de bancs amb un discurs i en presència dels mitjans de comunicació amb un altre completament distint. Prediquen, de cara a la galeria, tot el que no creuen!

Davant la gravetat d’aquests fets, hem decidit oferir assessorament jurídic als afectats i denunciar a les autoritats competents tot l’exposat. Igualment, convidem als docents que han estat víctimes o testimonis directes d’aquestes pràctiques reprovables a fer-nos arribar qualsevol informació o material sobre el tema, per tal d’afegir-lo, si escau, a l’expedient iniciat. Tingueu la garantia que les vostres dades seran mantingudes amb total confidencialitat i que lluitarem tot el que calgui per protegir els vostres drets.