SIAU no s’oblida del professorat tècnic d’FP que han tret al carrer

Aviat es complirà mig any d’ençà que els responsables polítics de la Conselleria d’Educació varen decidir enviar al carrer un grup considerable de docents després de dècades de prestar servei. El motiu al·legat era que deixaven de tenir la titulació adient. Mentrestant, altres autonomies permetien que aquests docents, pocs anys abans de la seva jubilació, continuessin exercint. Tot el contrari que a Balears que, en una mostra més de manca d’empatia i humanitat, s’optava perfer una escabetxina i deixar-los tots fora del sistema. Afegir també que ara ens trobam amb centres educatius del nostre territori, com el CIFP Pau Casesnoves, on hi ha alumnat fora professorat, per falta de titulats. Van passant les setmanes iobservam que l’administració no hi posa remei. No veim gaire sentit a voler tenir alumnat d’FP sense classes i, al mateix temps, professorat d’aquestes especialitats al carrer. 

Des del sindicat som conscients que aquests docents han de fer front a diverses càrregues o responsabilitats: família, hipoteques, préstecs… Tristament, sembla que als representants de Conselleria això els importi poc. No podem deixar de fer-nos la següent pregunta: per què durant les darreres dècades aquestes persones han servit per exercir docència i d’un dia per l’altre ja no serveixen? Consideram que si durant dècades han servit per treballar, també haurien de servir ara (almenys fins a la data de la seva jubilació). És indigne com s’ha tractat a tots aquests professionals en el nostre territori. Com també és indigne que la Conselleria estigui informada que altres autonomies les han mantingut en el seu lloc de treball i aquí hagin fet tot el contrari. Demanam tenir una mica d’empatia, posar-se a la pell dels altres, dels més indefensos. 

Constatada la discriminació que han patit aquests professionals, hem decidit explorar altres alternatives. En tot cas, us mantindrem informats de les passes que anem realitzant i dels resultats que se’n derivin. Nosaltres no ens donarem per vençuts.