IB3 Notícies obre l’informatiu amb el darrer comunicat de SIAU

Ahir vespre, IB3 Notícies informà, com a primera notícia del dia, del posicionament de la nostra formació sindical entorn de la possibilitat que es canviïn les regles de joc del proper concurs de trasllats i entrevistà al nostre secretari general, Joan Crespí. Recordem que SIAU mai va estar d’acord en com s’havia de desenvolupar el concurs de mèrits, per aquesta raó anuncià públicament, i en diverses ocasions, que un grup de persones s’havien apuntat a multitud de matèries a tall de crítica, com a acte de protesta, entre altres accions, i per agafar consciència de l’absurditat del sistema. Però, també hi va haver persones que, d’entre els motius, s’apuntaren a diverses matèries per causes personals que no ens pertoca valorar o jutjar. Continuam insistint, en tot cas el culpable és l’administració i no qui segueix les regles de joc i la legalitat establerta. De la mateixa manera, les regles de joc i la legalitat dels concursos de trasllats també quedaren definides fa molts d’anys. Qualsevol ho pot considerar just o injust, fet totalment legítim, però ningú podrà discutir la seva legalitat. Una altra vegada, n’hi ha que tornen a arribar malament i tard. Protestar en aquestes alçades del «partit» difícilment en canviarà el «resultat».

Com a conclusió final volem destacar que, dins del col·lectiu docent, hi ha multitud de circumstàncies o interessos personals. Es perd la perspectiva quan el que es prioritza és l’interès particular per sobre de l’interès col·lectiu, volent unes regles de joc o marc legal a la carta o conveniència de cadascú. Quan no s’està d’acord amb el sistema, el que cal fer és lluitar per canviar-lo emprant els canals o vies democràtiques establertes. El que sí que podem avançar és que la via de l’atac, l’assenyalament de companys i l’insult de moment sembla ser no hagi donat cap resultat positiu a aquells que des del principi optaren per aquesta fórmula. Donem exemple com a docents que tots som i actuem amb seny i sentit comú!