SIAU s’estrena en el Consell Escolar de les Illes Balears (CEIB)

Plenari del CEIB de dia 27 de novembre de 2023

Ahir va quedar constituït el nou CEIB, on els consellers i conselleres feren la presa de possessió i recolliren les corresponents credencials. El conseller d’Educació i Universitats va presentar els nous pressuposts per a l’any 2024 i respongué les preguntes que li férem.

Ara que oficialment SIAU forma part del CEIB, just un any després de la celebració de les eleccions sindicals, veim més necessari que mai poder afrontar diverses qüestions, com les que ahir ja plantejàrem al conseller. A la nostra intervenció demanàrem al Sr. Vera que no cedeixi a les pressions de certs grupuscles entorn de la llengua catalana i que es respectin els Projectes Lingüístics de Centre. Igualment, explicàrem que és necessari que s’arribi al 7% del PIB a la partida pressupostària d’educació, tal com recomana la UNESCO. No es poden tornar a repetir les imatges que hem vist de docents dormint dins cotxes perquè no troben un allotjament digne quan agafen una plaça; la problemàtica de l’habitatge encara és present. També explicàrem que és imprescindible dignificar la tasca docent i li demanàrem al conseller com pensava aconseguir-ho. És necessari que el nostre col·lectiu torni a recuperar el prestigi social que ha perdut. Recordem que la pandèmia de la COVID és molt recent i gran part del professorat quedà esgotat amb tot el que va implicar (sobretot més paperassa i impossibilitat de desconnexió). De les respostes del conseller arribàrem a la conclusió que al 7% del PIB que recomana la UNESCO no s’hi arribarà durant aquesta legislatura, també que hi ha un compromís per dur a terme una desburocratització i resoldre la problemàtica entorn de l’habitatge (més enllà que tot això s’acabi, o no, materialitzant). De la mateixa manera, ens va respondre que era imprescindible aprovar un Estatut del Docent per tal de poder dignificar la tasca del nostre col·lectiu i que no faran canviar els Projectes Lingüístics de Centre. Veurem si és cert o no, nosaltres insistim que no permetrem cap atac a la nostra llengua.

El Plenari va durar tres hores i quart, no obstant això, hi ha molts de temes importants que no es pogueren tractar. Des de SIAU som totalment conscients que els mesos que s’acosten seran més decisius que mai!