No oblidam qui hi érem, qui hi estam i qui hi estarem

Fotografia d’arxiu de 16 de maig de 2023

Aquests dies observem atònits com alguns sindicats s’intenten penjar la medalla perquè la Conselleria ha acceptat que els docents d’FP que foren expulsats de la docència tornin a poder exercir amb el redactat de la nova convocatòria d’interins. Recordem que SIAU ha participat en diverses concentracions i actes, en els que fins i tot va intervenir la Policia Nacional (com us explicàrem el 16 de maig de 2023). Ho podeu comprovar, per exemple, en el següent enllaç: https://www.siau.cat/index.php/2023/05/16/la-policia-nacional-interve-a-les-concentracions-de-siau-i-informa-de-la-necessitat-que-la-conselleria-sassegui-a-dialogar-amb-nosaltres/

Així i tot, no podem tirar coets perquè encara esperam l’equiparament salarial dels docents del grup A2 respecte del grup A1. Almenys es podria pagar un complement a aquells docents que fent la mateixa feina continuen sent discriminats. Des de SIAU, continuarem exigint que es compleixin les promeses electorals. El que sí que tenen clar els companys nostres de formació professional és que aquells que els hi donaren l’esquena fins ara no seran qui els hi retornin els drets perduts. Per tant, no oblidam qui hi érem, qui hi estam i qui hi estarem. No serem nosaltres qui participem del postureig que alguns ara promocionen.

També, entorn dels canvis que ha sofert el barem de la nova convocatòria d’interins, queda clar que amb la nova regulació molts docents es veuran abocats a haver d’invertir en més cursos de formació permanent. En comptes de frenar el negoci d’alguns, es contribueix a potenciar-lo encara més. Un fet que es veia venir que passaria. Des de SIAU, som conscients que molts docents interins que abans arribaven al màxim de punts, ara per arribar-hi s’hauran de tornar a inscriure a cursos de formació permanent; fet que no hauria passat si la puntuació global s’hagués mantingut en 32. Per frenar aquest desgavell hi ha diverses solucions i cap d’elles passa per l’immobilisme o l’actual realitat.

Per acabar, no tot és negatiu. Hi ha aspectes que consideram són positius, com ara (a part dels canvis que han possibilitat que companys nostres puguin recuperar la seva feina), la incorporació de titulacions a l’annex 4 que eren de sentit comú que hi fossin o la creació d’una comissió per anar actualitzant l’annex 4 (comissió de la qual en podríem parlar extensament, però de moment no hi entrarem).