SIAU ofereix a la docent de la Salle interposar, a cost zero, una demanda judicial per vulneració de drets fonamentals

SIAU ha contactat amb la docent de Català de La Salle per expressar el seu rebuig, entorn el que està patint, i oferir-li interposar, si hi està d’acord, una demanda judicial per vulneració de drets fonamentals, assumint-ne les despeses econòmiques directament des del sindicat. Ens trobam davant un cas d’assetjament i vulneració de drets fonamentals extremadament greu que de cap de les maneres es pot tolerar ni justificar. Les amenaces de mort i publicació de fotografies seves, entre d’altres, no poden quedar impunes. D’altra banda, volem remarcar que no participarem d’accions de cara a la galeria, com per exemple assistir a reunions dels òrgans de representació que es trobin “en funcions”, com les respectives Juntes de Personal Docent no Universitari. A més, fins ara, aquests òrgans han demostrat una incompetència i inutilitat absolutes. Prova d’això són les darreres “performance”, de les que nosaltres no hem volgut ser partícips ni còmplices, i que han resultat ser un ball de besades, abraçades i rialles amb el conseller d’educació; un exemple més de fins a quin punt alguns s’han esforçat a denigrar l’àmbit educatiu, començant pels experiments que ens imposen dins les aules fins a arribar a les trobades improductives d’aquests òrgans de representació que us anomenam, on assisteixen bona part dels nostres representants. Ara no és moment de reunions inútils, ara és imprescindible dedicar els esforços a ajudar de veres a la docent assetjada. Hem d’evitar que tot el mal que se li ha fet vagi a més, aturant immediatament qualsevol intent de perpetuar els atacs, siguin o no mediàtics. És una responsabilitat que sobretot el Govern de les Illes Balears hauria d’estar disposat a assumir.

Deixem-nos de perdre el temps i centrem-nos a tornar a empoderar i dignificar la figura docent per evitar que es continuïn produint atemptats contra la nostra professió i contra la persona, com els viscuts aquests darrers dies.