SIAU arrasa a les eleccions sindicals aconseguint ser la tercera força més votada de tot Balears i Mallorca, i amb representació a totes les illes

Fem un primer avançament del resultat de les eleccions, però profunditzarem en aquest al llarg de la setmana. SIAU, que no fa ni un any que existeix, ha aconseguit 723 vots a les Illes Balears (quedant per davant només l’STEI i ANPE). La resta de sindicats (UOB, UGT, Alternativa, CCOO i CSIF) han quedat per darrere de SIAU en nombre de vots en el global de les illes. A més, a Mallorca, SIAU ha quedat tercera força tant en nombre de vots com de delegats. SIAU ha obtingut representació a totes les illes. Durant la reunió de la Mesa Electoral Coordinadora de Mallorca s’ha produït un fet escandalós que us detallarem més a mesura que passin els dies. Ara us en feim cinc cèntims. Una de les representants de l’administració ha demanat com s’havia de calcular el 10% a tenir en compte a l’hora de poder entrar a la mesa sectorial. La representant que hi havia de UOB ha insistit que havia de ser a partir del nombre de vots total i no pas de delegats. Quan s’han sabut els resultats de la resta d’illes i quants delegats tocaven a cada sindicat, la mateixa representant de UOB, dirigint-se a la mateixa representant de l’administració li ha dit: «calculam el 10% a partir de delegats, així no entren ells» (referint-se a SIAU). En aquell moment els compensava canviar les regles de joc perquè tot i que ells han tret menys vots que nosaltres al global de les illes (i també a Mallorca i Eivissa-Formentera), sí que per nombre de delegats ells entrarien i nosaltres ens quedaríem fora. Aquesta complicitat entre UOB i l’administració, no era l’única que hem apreciat durant la reunió. Entre els passadissos es comentava el mateix amb la resta de sindicats, la qüestió trobar la fórmula matemàtica millor per vetar-nos l’accés a la mesa sectorial. Evidentment, a SIAU lluitarem perquè el càlcul es faci correctament i ho posarem en mans dels nostres serveis jurídics.

Per acabar, volem destacar que les cares que posaven els sindicalistes i els polítics durant la jornada ha estat una mostra més que no s’esperaven per res que un sindicat, sense cap alliberat sindical i amb menys d’un any de vida quedés tercera força en nombre de vots en el global de Balears i a Mallorca. Ho hem de dir ben clar: a les eleccions sindicals d’avui hem arrasat i finalment s’ha fet justícia! Els i les docents estam d’enhorabona!