Caos i negoci amb els cursos de l’IBSTEAM

Les presses als docents perquè acreditin la competència digital provoquen l’enèsima fallida del sistema informàtic de Conselleria i, conseqüentment, del Portal del Personal. Entre ahir i demà passat els docents inscrits de manera telemàtica a aquests cursos han d’haver confirmat la seva matrícula. I ara resulta que a molts dels que s’apuntaren, l’aplicatiu no els hi ofereix la possibilitat de fer-ho.

Consideram significatiu que l’organisme encarregat, l’IBSTEAM, de formar als docents en les competències digitals, per tal que aquests després ho puguin traslladar a la pràctica dins l’aula, col·lapsi a l’hora de fer funcionar el seu propi programari. Quina manera de donar exemple! Com podem confiar en un precipitat i improvisat procés d’acreditació que respon únicament a l’interès, per part de la Conselleria d’Educació i del Ministerio de Educación, de rebre, procedent de Brussel·les, una partida de milions d’euros destinats no sabem massa bé a què? Des de SIAU reclamam a la Conselleria i a l’IBSTEAM que deixin de banda aquest joc mercantilitzador que, en definitiva, només empitjora el nostre sistema educatiu. La formació i acreditació dels docents (i els requisits d’accés a futures places) no hauria de dependre de criteris pecuniaris, sinó de les necessitats reals de l’alumnat i de la pràctica docent a l’aula.

En tot cas, l’administració hauria de resoldre el desgavell que ocorr dins del Portal del Personal i que impedeix als docents poder finalitzar la confirmació del procés d’inscripció. També s’hauria d’ampliar el període de confirmació de la inscripció, com a mínim fins dos dies després que s’hagi posat fi a tots aquests problemes informàtics. Per acabar, des de SIAU exigim a la Conselleria d’Educació, que d’una vegada per totes, s’actualitzi i es modernitzi. Les incidències informàtiques són massa freqüents i denoten una falta de respecte total cap al professorat. L’empresa pública s’ha d’acostumar a predicar donant exemple.