SIAU condemna l’actitud hipòcrita de la Conselleria d’Educació i dels seus sindicats

Notícia del Diario de Mallorca (18-02-23)


Des de SIAU no tolerarem que la Conselleria i els seus sindicats qüestionin i amenacin als docents que s’han apuntat a més d’una especialitat: siguin 20, 30, 70 o més de 100 (com ha estat també el cas d’un docent de les illes). També expedientaran als seus alliberats i ATDs que han fet el mateix? Les normes dels processos d’estabilització se saben de molt abans de la publicació de les llistes provisionals d’admesos, i tots els sindicats que en el seu moment les varen tractar en mesa hi varen estar ben d’acord, no mostraren cap mena d’oposició. Només es varen dedicar a posar excuses barates del tipus: això ens ve de Madrid, no podem fer res encara que governi el mateix partit polític al govern central, etc. Bé que ha interessat pressionar al professorat perquè desembutxaqués una milionada d’euros i s’apuntés al que fos, com perquè ara ens venguin amb aquestes, amb amenaces d’obrir expedients per complir la seva pròpia normativa i accedir a fer el que han estat demanant de manera insistent. Jutjar a companys docents, sense conèixer els motius reals de les seves accions, en comptes dels que han votat a favor d’aquestes normes i no es varen queixar en el seu moment, o dels que les han redactades, ens sembla d’acudit i un intent a la desesperada d’intentar dividir al col·lectiu d’interins poques setmanes abans d’unes eleccions polítiques. Està clar que la mobilització al carrer no els interessa i cerquen qualsevol excusa per rompre aquesta unitat.

SIAU porta des del seu naixement denunciant constantment el que passaria en aquest concurs, com també vàrem informar repetides vegades i de manera pública, una de les darreres va ser a la nostra publicació del passat 18 de gener, que hi havia persones que s’havien gastat molts de doblers a tall de crítica i denúncia contra un sistema que no té ni cap ni peus, entre altres motius que ens semblen completament legítims. Intentar desprestigiar a companys docents per això, no només ens sembla ridícul sinó que també ho consideram caure en el joc de la Conselleria i els seus sindicats, que és el que ara mateix els interessa. Basta aturar-se a pensar perquè les queixes i les amenaces venen ara i no l’any passat quan es va donar el vistiplau a aquesta aberració legal.

Per acabar, volem fer un advertiment clar a la Conselleria: des del nostre sindicat proporcionarem assessorament i ajuda gratuïta a qualsevol docent que se li intenti expedientar pel simple fet de complir amb l’absurda normativa que se’ns ha imposat.