El mal anomenat “empoderament de l’alumnat” i les seves conseqüències

Des de fa uns anys constantment sentim que cal empoderar l’alumnat, que aquest ha de ser el centre de tot, que si suspèn és culpa del docent que no ha fet bé la seva tasca. I pobre del docent que suspengui algú perquè el càstig serà ben dur: muntanyes d’informes a emplenar per tal de justificar en què ha errat el professional. Avui nit, alumnat de l’IES Can Peu Blanc ha portat a terme actes vandàlics dins del centre educatiu, deixant imatges que parlen per si soles. 

Des de SIAU ens solidaritzam amb la comunitat educativa de l’IES Can Peu Blanc que avui pateix el que mai s’havia vist en el passat, les conseqüències d’un sistema educatiu promocionat per gurus o pedagogs de despatx, com el conseller Martí March, que fa possible que actes com el d’aquesta nit s’hagin convertit en un fet. Exigim que aquests actes no quedin impunes i que d’una vegada per totes s’agafi consciència que el mal anomenat «empoderament de l’alumnat» acaba tenint conseqüències nefastes per la societat també a curt termini.