El director del Conservatori d’Eivissa denega a una representant sindical de SIAU poder acudir a un Ple del Consell Escolar Insular d’Eivissa (CEIE)

Imatge: Conservatori d’Eivissa

Arran de les eleccions sindicals que tingueren lloc el passat 1 de desembre de 2022, des del Consell Escolar Insular d’Eivissa (CEIE) se’ns informà sobre quins nous sindicats de l’ensenyament públic formarien part d’aquest òrgan col·legiat (SIAU, Alternativa, STEI, ANPE i UGT) i quins en quedarien exclosos per no haver obtingut suficients vots (CCOO, CSIF i UOB). El dia d’avui, quan ja han passat prop de cinc mesos des de les darreres eleccions sindicals, encara no s’han publicat en el BOIB els noms dels nous membres que n’han de formar part, a diferència del que ha passat amb altres consells escolars insulars, com el de Mallorca. I per si no n’hi havia prou, tot i haver estat convocats formalment per assistir al Ple d’avui dia 25 d’abril a les 19:00 hores (amb veu, però sense vot), el director del Conservatori d’Eivissa ha decidit denegar el permís a una treballadora del centre que és representant sindical i està pendent del corresponent nomenament com a titular del CEIE. Des de SIAU hem contactat amb el Departament d’Inspecció Educativa per tal que es corregís aquesta anomalia antidemocràtica, i com era d’esperar s’ha fet cas omís. Sorprèn que mentre el director del Conservatori d’Eivissa, en plena connivència amb la Conselleria de Martí March, opta per dificultar al màxim l’exercici del mandat representatiu de SIAU, altres directors de centres educatius de les illes, que són plenament conscients que no té cap sentit intentar impedir la implementació d’un mandat electoral, estiguin facilitant permisos als nostres representants sindicals perquè aquests puguin acudir a les diverses reunions que es duen a terme (part d’elles sense tenir res a veure amb òrgans col·legiats); una doble vara de mesurar que reflecteix una vegada més el funcionament contradictori i nefast d’aquesta administració.

Dia 18 de març ja vàrem fer públic que la Fiscalia considerava que la Conselleria d’Educació havia vulnerat el dret fonamental de llibertat sindical de SIAU. Lluny de fer cas al Ministeri Fiscal, rectificar i deixar d’intentar impedir que desenvolupem el nostre mandat representatiu, les pressions cap a representants sindicals han continuat més vives que mai. Des de la nostra formació sindical tenim pendent informar amb més profunditat d’aquesta i altres qüestions que afecten les nostres garanties i drets sindicals. Desitjam poder-ho fer prompte.